Gewrichtsproblemen bij je huisdier herkennen

Als baasje wilt u dat uw hhuisdier fit, gezond en vol energie is. Helaas komen gewrichtsproblemen vaak voor en niet alleen bij oudere huisdieren of grotere rassen, zoals vaak wel gedacht wordt. Twee op de vijf honden en katten van alle leeftijden en rassen kunnen gewrichtsproblemen hebben.

8 signalen om gewrichtsproblemen te herkennen

Jouw huisdier heeft momenteel misschien nog geen gewrichtsproblemen, maar de kans is helaas vrij groot dat dit zich in de toekomst wel kan ontwikkelen. Huisdieren zijn erg goed in het verstoppen van gewrichtsproblemen ten opzichte van hun baasje, waardoor je vaak geen idee hebt dat ze er hinder van ondervinden. Deze signalen kunnen je helpen om dergelijke klachten te herkennen:

  1. Minder interesse om te spelen
  2. Achterop blijven bij wandelingen
  3. Moeilijkheden met niveauverschillen
  4. Twijfel voor het springen
  5. Tegenzin om te klimmen
  6. Hinken, kreupelheid, stijfheid
  7. Zichzelf minder verzorgen
  8. Niet aangeraakt willen worden
     

Gezonde gewrichten onderhouden

Geen van bovenstaande signalen herkend bij jouw hond of kat? Dat is goed nieuws! Wees er wel van bewust dat gewrichten goed onderhouden moeten worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de huidige mobiliteit te behouden bij hen. Lees er alles over in dit blogartikel!

Ik denk dat mijn hond gewrichtsproblemen heeft

Indien je vemoed dat jouw hond gewrichtsproblemen heeft, is het aangeraden een dierenarts op te zoeken voor een correcte diagnose en een genezingsplan. Mogelijke behandelingen zijn medicatie, gewichtsmanagement,  fysiotherapie, of - in sommige gevallen - een operatie.

De meerderheid van de honden met minder ernstige symptomen kunnen verbeteringen merken door een dagelijkse toevoeging van een kwalitatief gewrichtssupplement. 

Supplementen om gezonde gewrichten te onderhouden

Ongeacht het niveau van gewrichtsondersteuning jouw huisdier nodig heeft, Beaphar ontwikkelde hoogwaardige voedingssupplementen om het behoud van gezonde gewrichten te stimuleren en optimaal te ondersteunen. Het Beaphar Flexifit®-assortiment biedt een multi-actieve formule met ingrediënten zoals omega 3, glucosamine en vitamine C. Er zijn drie niveaus van gewrichtsondersteuning, zodat je het product kunt kiezen dat het beste past bij de mate van mobiliteit en de behoeften van je huisdier. 

Level 1 - Ondersteunt het behoud van gezonde gewrichten met Beaphar Flexifit® sticks en treats voor honden en bits voor katten. Bevat ingrediënten zoals omega 3, glucosamine, groenlipmossel en calcium. 
 
Level 2 - Beaphar Flexifit® pasta voor katten en honden met vitamine E geeft geavanceerde gewrichtsondersteuning als je huisdier tekenen van stijfheid of verminderde mobiliteit begint te vertonen.  
 
Level 3 - Beaphar Flexifit® kauwtabletten voor honden bevatten ongedenatureerd collageen type 2 (UC2) en worden gebruikt om honden met gewrichtspijn of verminderde mobiliteit optimaal te ondersteunen.   

Lees meer over de verschillende niveaus van gewrichtsondersteuning en het volledige Beaphar Flexifit® gamma

Discover more