Stel je kat altijd en overal gerust met Beaphar Catcomfort

Katten zijn gevoelig voor veranderingen en onverwachte situaties. Het liefst leven ze alleen in een stabiele omgeving waar zo weinig mogelijk verandert. Er zijn voor katten dan ook heel veel factoren die stress kunnen veroorzaken. Helaas kunnen huisdieren ons niet vertellen wanneer iets in hun omgeving hen stoort of hen nerveus of ongemakkelijk maakt. Ze uiten hun ongemak op vele manieren die niet altijd even aangenaam zijn voor de eigenaar (overmatig miauwen, sproeien, krabben...). Stress bij katten kan niet alleen tot probleemgedrag leiden, maar op lange termijn ook tot klinische ziektes. Het is daarom belangrijk dat je jouw kat helpt zich gerustgesteld en veilig te voelen. Dit kan dagelijks nodig zijn, of juist in tijden van verandering zoals bijvoorbeeld tijdens het verhuizen, bij nieuwe huisgenoten (mensen en dieren) maar ook in stressvolle situaties zoals bij reizen of dierenartsbezoek.

Beaphar CatComfort® is een gamma van gebruiksvriendelijke, efficiënte feromonenproducten die het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Het is klinisch bewezen dat de gebruikte feromonen in CatComfort® voor een gevoel van geruststelling zorgen. Omdat katten reageren op deze feromonen, is Beaphar CatComfort® ideaal voor de preventie van problemen zoals vernielen/krabben, sproeien of angst. 

Help je kat om zich overal op haar gemak te voelen

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn chemische stoffen die afgescheiden worden door specifieke klieren en die een instinctieve reactie uitlokken. Soortgenoten kunnen feromonen waarnemen, maar voor de mens zijn ze niet waarneembaar. Om je kat gerust te stellen heb je dus producten nodig met specifieke feromonen van de kat.

Katten produceren twee soorten feromonen die beide geassocieerd worden met geruststelling:

Cat Appeasing Pheromone (CAP)

Het Cat Appeasing Pheromone, ook wel het geruststellende feromoon van de kat genoemd, wordt geproduceerd door de kattin na het werpen en tijdens het zogen van haar kittens. Deze feromonen bevorderen het gevoel van veiligheid en geruststelling en zijn cruciaal tijdens het bindingsproces tussen moeder en jong. Aangezien katten van nature solitair zijn, kunnen producten met dit feromoon heel waardevol zijn om bij te dragen aan een harmonieuze leefomgeving.

Feline Facial Pheromone (FFP)

Een kat laat onzichtbare markeringen van het kattengezichtsferomoon (Feline Facial Pheromone) na op personen, voorwerpen of omgevingen om aan te geven dat die veilig en comfortabel zijn. De kat legt door deze markeringen een positieve link met een persoon, voorwerp of plaats. Als eigenaar zal je dit gedrag zeker herkennen: de kat wrijft haar kop en/of lichaam tegen wie of wat ze willen markeren.

Door een synthetische kopie van deze feromonen te gebruiken in de Beaphar CatComfort® producten zal de kat zich goed en veilig voelen, waardoor probleemgedrag vermindert.

Feromonen zijn geurloos, niet verslavend en versuffen de kat niet.

cat