Beaphar Vermicon beschermt je hond of kat tegen vlooien en teken

Bang dat teken of vlooien je huisdier ongemak zullen bezorgen? Met Vermicon van Beaphar hoef je je niet langer zorgen te maken. De Vermicon Line-On van Beaphar beschermt je hond of kat op louter fysieke wijze, zonder chemische insecticiden, tegen vlooien, teken en andere parasieten (zoals zandvliegen, mijten, luizen etc.). 

De eenvoudig aan te brengen pipet voorkomt parasieten bij je hond of kat tot vier weken lang.

Hoe lang is mijn hond of kat beschermd?

Beaphar Vermicon Line-On voor volwassen honden en katten 

  • Beschermt tot vier weken tegen vlooien en teken

 

Beaphar Vermicon Line-On voor puppy's en kittens

  • Beschermt tot twee weken tegen vlooien en teken
     

Hoe werkt Vermicon van Beaphar?

Beaphar Vermicon bevat Dimethicon, een soort silicone dat ook gebruikt wordt in bijvoorbeeld luizenshampoos voor kinderen. Het vormt een laagje rond de parasieten waardoor die niet meer kunnen bewegen of ademen en uiteindelijk sterven. Dimethicon werkt louter fysiek, in tegenstelling tot insecticiden die het zenuwsysteem aantasten en parasieten vergiftigen. 

  1. Dimethicon ‘plakt’ aan de parasieten bij contact. Het vormt een laagje rondom hen, wat als ‘sticky trap’ fungeert. De silicone zorgt ervoor dat de gewrichten van de parasiet blokkeren, waardoor die niet meer kan bewegen
  2. Parasieten kunnen bijgevolg niet meer ademen, waardoor ze sterven.
  3. Ze vallen daarna vanzelf uit de vacht of kunnen makkelijk met een kam verwijderd worden
     

FAQ

Wat is een Line-On?

Een Line-On wordt in een rechte lijn van de nek tot aan de staart van het dier aangebracht. Hierdoor worden de druppels beter verdeeld over het hele lichaam. Dit in tegenstelling tot een Spot-On pipet, waarbij de druppels op één plaats worden aangebracht (tussen de schouderbladen).

Is Vermicon bestand tegen wassen of nat worden?

Neen. Na een wasbeurt of wanneer een hond gaat zwemmen of zeer nat wordt tijdens een bui,
wordt Vermicon uit de vacht gespoeld. De behandeling moet hierna herhaald worden.

Wat als mijn dier aan het product likt?

Dimethicon is niet giftig. Het is dus niet gevaarlijk als het dier zichzelf (of andere dieren) na de behandeling likt. Wel vermindert de werking sterk als het product al opgelikt wordt voor het in de huid kan trekken.