De levencyclus van vlooien begrijpen en hoe ze te doden

  1. Vlooieneitjes
    Alle vlooieneitjes hebben een glanzend omhulsel en vallen zo uit de vacht, waar het huisdier ook maar bij kan. De eitjes komen na 5-10 dagen uit, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. 
  2. Vlooienlarven
    De larven komen uit en beginnen zich te voeden met de huidresten en de uitwerpselen van volwassen vlooien, die onverteerd bloed van je huisdier bevatten. De larven geven de voorkeur aan een warme, vochtige omgeving en vermijden direct zonlicht. Ze verstoppen zich vaak onder meubels en plinten.  
  3. Vlooienpoppen
    Vlooienpoppen zijn kleverig en trekken vuil van het huis aan om zich te beschermen en te vermommen in de omgeving. De meeste komen na 4 dagen uit, maar ze kunnen meer dan 140 dagen overleven tot de gunstigste omstandigheden zich voordoen, vaak wanneer er een gastheerdier beschikbaar is. Omdat ze in deze staat van schijndood kunnen overleven, kunnen vlooien vaak verschijnen lang nadat een effectieve behandeling is uitgewerkt. 
  4. Volwassen vlooien
    Zodra de volwassen vlo op een huisdier springt, begint ze bloed te zuigen. Na 36 uur en haar eerste bloedmaaltijd legt het volwassen vrouwtje haar eerste eitjes. Een vrouwtjesvlo kan in 2-3 maanden ongeveer 1350 eitjes leggen.